Det ligger en brosjyre, som disse bildene er hentet fra, på på kmspeider.no. Men brosjyra er kanskje ikke så lett å finne. 

Dere som eventulet mangler gruppebånd (der det står TILLER KFUK-KFUM SPEIDERE), må bare si ifra, så skal dere få det. Dersom noen av dere har så gamle skjorter at det ikke er påbrodert forbundsmerke over venstre lomme, kan dere også få dette.

Verdensmerkene og kretsmerkene kan dere bestille selv på speiderbutikken.no. Pass på at gutta får WOSM sitt merke (lilla og hvitt) og jentene får WAGGGS si merke (blått og gult).

             

Dette er oppdagernes semestermerker. Etter endt semester (jul og sommer i 1. klasse og jul og sommer i 2. klasse) får de et slik merke. Brett høyre skjorteerme på midten, og sy semestermerket nesten helt inn til midten. Alle 4 merkene skal stå ved siden av hverandre. 

De runde aktivitetsmerkene med gul kant skal sys 3 i bredden under semestermerkene. Begynn gjerne midt på ermet med første merke. Eksempel på aktivitesmerke: 

        

Dette er stifinnernes semestermerker. Etter endt semester (jul og sommer i 3. klasse og jul og sommer i 4. klasse) får de et slik merke. Brett høyre skjorteerme på midten, og sy semestermerket nesten helt inn til midten. Alle 4 merkene skal stå ved siden av hverandre. 

De runde aktivitetsmerkene med rød kant skal sys 3 i bredden under semestermerkene. Begynn gjerne midt på ermet med første merke. Det skal egentlig ikke være mer enn maks 6 aktivitetsmerker på skjorta. Deretter kan man kjøpe merkesnor som viser hvor mange merker man har i tillegg til de som sitter på ermet. Eksempel på aktivitetsmerke.

Vandrerne vil etter hvert få gradshylser som skal træs inn på skulderklaffene med toppen på logoen inn mot halsen. De starter med aspiranthylser. Deretter får de bronsegraden, sølvgraden og gullgraden.

De runde aktivitetsmerkene med blå kant skal sys 3 i bredden på høyre skjorteerme. Begynn gjerne midt på ermet med første merke. Det skal egentlig ikke være mer enn maks 12 aktivitetsmerker på skjorta. Deretter kan man kjøpe merkesnor som viser hvor mange merker man har i tillegg til de som sitter på ermet. Eksempel på aktivitesmerke:

Lykke til med stasen! 

Dere vandrerforeldre: La vandrerne sy på merkene sine selv - det er en del av et merke som heter Speiderskjorte å ha sydd på minimum 3 merker selv.

Det skal være maks 12 aktivitetsmerker på skjorta.

Når speiderne bærer gult skjerf, skal det være gule merker på skjorta, når de har rødt skjerf, skal det være røde merker og når de bærer blått og grønt skjerf skal det være blå merker.